Vakantieparken in Frankrijk

Hieronder treft u de regio's in Frankrijk aan waarin wij diverse mooie accommodaties aanbieden.

Auvergne-Rhône-Alpes
Auvergne-Rhône-Alpes
Bourgondië-Franche-Comté
1001Vakantieparken
Bretagne
cliff, britain, bretagne
Hauts-De-France
sea, beach, hauts de france
Île-De-France
Ile de France
Normandië
france, normandy, coast
Nouvelle-Aquitaine
1001Vakantieparken
Occitanie
moustiers-sainte-marie, lavender, beautiful landscape
Pays de la Loire
la fontaine de fontestorbes, belesta, france
Provence-Alpes-cote-dazur
saint-cyr-sur-mer, var department, in the provence-alpes-côte d'azur

Frankrijk

Het is een land in West-Europa. Qua oppervlakte is het het op twee na grootste Europese land. Frankrijk ligt aan het Kanaal, de Atlantische Oceaan en de Golf van Biskaje. Verder grenst het aan de landen België, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland, Italië, Spanje, Monaco en Andorra.

Toerisme

Frankrijk is een prachtig land met ontzettend veel variatie en behoort tot de meeste populaire vakantiebestemmingen in de wereld Ieder jaar komen er vele miljoenen toeristen naar toe Vanuit de hele wereld gaan mensen op vakantie naar Frankrijk, maar met name Duitsers, Belgen, Nederlanders en Engelsen hebben daar een voorkeur voor. De meest populaire attracties zijn: Eurodisney, de Eiffeltoren, het Louvre en Centre Pompidou. Deze bezienswaardigheden zijn bij elkaar goed voor zo'n 30 miljoen toeristen per jaar.

Maar Frankrijk heeft veel meer te bieden. Laat het dus vooral niet bij deze bezienswaardigheden. Tijdens je vakantie ben je bijna verplicht om te genieten van de mooie natuur. Daarbij valt te denken aan de wijnstreken en de grote lavendelvelden.
Het hoogseizoen ligt tussen juni en eind augustus. Maar eigenlijk kom je het hele jaar door vele toeristen tegen. Vooral in de grote steden. Tijdens het hoogseizoen zijn de campings en hotels erg druk bezocht. Je dient dan ook tijdig te reserveren als je naar een specifieke attractie wil.

In de winter worden de Alpen en de Pyreneeën druk bezocht door de wintersporters. Het stedelijk toerisme gaat ook in de winter gewoon door.

Klimaat in Frankrijk

Frankrijk heeft verschillende klimaten. Het land is zo groot dat het vier verschillende klimaten heeft. De oorzaak van het verschil in de klimaten is gelegen in de omringende zeeën en de bergketens, de Pyreneeën en de Alpen.

Het gebied langs de Middellandse Zee kent een specifiek klimaat, ook wel het Middellandse Zeeklimaat genoemd. Kenmerkend voor dit klimaat zijn de lange droge en warme zomers. Daartegenover zijn de winters zacht en vochtig. De minste neerslag valt in de omgeving van Marseille.

In het oosten heb je een landklimaat met koude lange winters. In de zomer wordt het ook niet echt warm in dit gebied. De thermometer staat ´s zomers gemiddeld op 19 C .  Daar staat tegenover dat er in dit gebied weinig neerslag valt.

In het westen vindt je een zeeklimaat. Kenmerkend voor dit klimaat zijn de relatief kleine verschillen tussen de zomer- en wintertemperaturen. Dit klimaat is te vergelijken met Nederland.

Het binnenland van Frankrijk is eigenlijk een soort mengelmoes van de hiervoor genoemde klimaten. Dit klimaat heeft eigenschappen van zowel het zee- als het landklimaat. De verschillen in temperatuur tussen winter en zomer kunnen aardig oplopen. Er valt vrij weinig neerslag.

preloader