Vakantieparken in Drenthe

Hunebedden Drenthe

Drenthe is de dunstbevolkte provincie van Nederland en heeft zijn landelijke karakter weten te behouden. Plaatsen met een stedelijk karakter zijn er amper en het merendeel van de bevolking woont in de dorpen op het platteland.

Assen is bekend om zijn TT-races op het circuit ter plaatse en het Drents Museum.

Emmen geniet bekendheid vanwege Wildlands Adventure Zoo Emmen (voorheen Dierenpark Emmen), dat qua bezoekersaantal de grootste attractie van het noorden is (in 2016 ruim een miljoen bezoekers). Emmen is tevens bekend van de profclub FC Emmen.

Zuidlaren is vooral bekend van de Zuidlaardermarkt, Europa’s grootste najaarsmarkt voor paarden. Jaarlijks trekt deze markt zo’n 150.000 bezoekers en worden er meer dan 2.000 paarden verhandeld. Ook is Zuidlaren bekend van Berend Botje en van de Prins Bernhardhoeve, tot de verkoop in 2006 met 40.000 m² het op twee na grootste beurzencomplex van Nederland, na de Jaarbeurs Utrecht en de RAI Amsterdam.

Coevorden (in 1408), Meppel (in 1644 en 1809) en Assen (in 1809) zijn de enige plaatsen in Drenthe die ooit stadsrechten kregen. Coevorden was de stad waar de drost van Drenthe resideerde en was een belangrijke vestingstad, omdat lange tijd de enige verbinding met het noorden langs de stad liep. Meppel ontwikkelde zich vanaf de 15e eeuw door de turfwinning in de omgeving en werd later een handelscentrum, als nieuwe ‘toegang’ tot het noorden.

Bezienswaardigheden in Drenthe
52 hunebedden
Historische Mariakerk te Ruinen en de gewelven van het klooster stammend uit 1036
Koloniën van de Maatschappij van Weldadigheid
Dwingeloo Radiotelescoop
De brink van Dwingeloo
Het herinneringscentrum en de resten van Kamp Westerbork
Boot van Pesse in het Drents Museum
De Steen van Gees
Het standbeeld van Bartje in Assen
Romaanse kerk van Anloo
Het standbeeld van Berend Botje in Zuidlaren
Kasteel van Coevorden
De Collectie Brands te Nieuw-Dordrecht
Beeld van Ot en Sien op de Brink te Roden
Museumdorp Orvelte
De oude binnenstad van Meppel, met haar grachten, pleinen en pakhuizen

Voor meer informatie over de vakantieparken klik dan op ‘vakantieparken in Drenthe’

 

 

Bronvermelding: https://nl.wikipedia.org/wiki/Drenthe

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

preloader