Top 5 Vakantieparken op de Waddeneilanden

 

De Waddeneilanden

Voordat wij, 1001vakantieparken.nl, onze  top 5 Vakantieparken op de Waddeneilanden  bekend maken, willen wij u eerst iets meer vertellen over de Waddeneilanden. De Waddeneilanden liggen in het noorden van Nederland en strekken zich uit van west naar oost. De eilanden worden van het vaste land gescheiden door de Waddenzee. Deze ondiepe zee valt bij eb tweemaal daags gedeeltelijk droog. Sinds 26 juni 2009 staat de Waddenzee op de Unesco-Werelderfgoedlijst. De eilanden zelf scheiden de Waddenzee af van de Noordzee.  In  het oosten loopt de eilandengroep door en gaat het over in de Oost-Friese Waddeneilanden die bij de Bondsrepubliek Duitsland horen.

Op de kaart hiernaast ziet u de ligging van de  Nederlandse Waddeneilanden, met de onbewoonde eilanden en zandplaten.

Legenda: 1. Noorderhaaks; 2. Richel; 3. Griend; 4. Rif; 5. Engelsmanplaat; 6. Simonszand; 7. Rottumerplaat; 8. Rottumeroog.

 

De Waddeneilanden hebben allemaal hun eigen identiteit. Dit komt mede doordat er nauwelijks mogelijkheden zijn om van het ene naar het andere eiland te komen. Alleen Vlieland en Terschelling hebben in de zomer een bootverbinding.  De meest bekende waddeneilanden zijn Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Deze bewoonde eilanden zijn een bezoekje meer dan waard. Daarnaast zijn er nog een aantal onbewoonde eilanden. Deze kleine onbewoonde eilanden zijn eveneens te bezoeken. Een dergelijk bezoek is te vergelijken met een exotische reis .

Vakantieparken op de Waddeneilanden

De Waddeneilanden behoren tot de mooiste natuurgebieden van Nederland. De Waddenzee is uitgeroepen tot werelderfgoed om haar unieke flora en fauna. De zand- en moddervlaktes die tijdens eb droogvallen geven een bijzondere inkijk in wat er in de zeebodem leeft. De vakantiehuizen op de Waddeneilanden liggen mooi beschut in de duinen en het bos en zijn nooit ver van het strand.

Een verblijf in een prachtig huisje op de Waddeneilanden geeft een waaier aan mogelijkheden, zoals wandelen, fietsen of vogel spotten. Texel, het grootste Waddeneiland, heeft een veelzijdig landschap dat in ieder seizoen wat moois te bieden heeft. Vertier is er genoeg in Den Burg, van een bioscoop tot een openluchtzwembad en 64 rijksmonumenten. De Koog is het kunstenaarsdorp van Texel en een levendige badplaats. Ook andere pittoreske dorpjes zoals Oudeschild, De Waal of Oosterend zijn leuke plaatsen om te bezoeken. Gezellige cafeetjes, restaurantjes en de natuur bieden heel wat ontspanningsmogelijkheden. Vergeet bovendien niet het informatiecentrum Ecomare te bezoeken.

Top 5 Vakantieparken op de Waddeneilanden

5. Qurios Ameland Hollum

1001Vakantieparken

Zo relaxt kan je vakantie zijn Op Qurios Ameland kom je helemaal tot rust. Lekker op je eigen veranda met een drankje. Heerlijk, wat een luxe. Hier ben je even helemaal weg van alles. Als je gaat staan zie je de rood-witte vuurtoren, die ‘s avonds over het eiland schijnt. Voor een lekkere lunch of diner loop je naar de gezellige brasserie. Of je haalt een pizza of burger bij de take away. Je comfortabele lodge is van alle gemakken voorzien. Want zo hoort het natuurlijk als je op vakantie bent. Geen gedoe, alleen maar genieten. Een eiland om verliefd op te worden Welkom op Ameland, het mooiste eiland voor natuurliefhebbers en vakantiegenieters. Wat gaan we doen vandaag? Naar het strand, het sfeervolle Hollum in of de omgeving verkennen?

=> voor meer informatie, beschikbaarheid en prijzen 

4. Appartementencomplex Bosch en Zee De Koog/Texel

1001Vakantieparken Ontdek de mooiste plekjes van Texel Zodra je van de veerboot stapt voel je het: hier ben je écht helemaal weg van huis. Op het eiland Texel vind je een ongekende variatie aan natuur: duinen, bos, heide, strand, wad, polders, zee … Dus trek je wandelschoenen aan en verken het eiland te voet of huur een mountainbike en maak een tocht over een van de leukste parcoursen van Nederland. En natuurlijk mag een excursie door het Waddengebied – lopend of per boot – niet ontbreken. Het kleinschalige Appartementencomplex Bosch en Zee ligt op slechts 10 minuten lopen van het gezellige dorpscentrum van De Koog. Hier kan je uitgebreid winkelen, een terrasje pakken en lekker uit eten bij een van de vele restaurants. Ervaar het ultieme eilandgevoel op Texel!

Eindeloos genieten van een onvergetelijke ervaring. De meeuwen zweven in de grenzeloze lucht boven de zee, de wind in uw haar: op de boot komen de vakantiekriebels u al tegemoet. Laat het vasteland met overvolle agenda’s en afspraken achter u en ervaar het ultieme eilandgevoel op Ameland. Gelegen op misschien wel het mooiste stukje van dit Waddeneiland ligt Vakantiepark Boomhiemke, een modern familiepark waar het voor zowel jong en oud

1001Vakantieparken

eindeloos genieten is. Over de kinderen hoeft u zich geen seconde zorgen te maken: met de Koos Kids Club, het overdekte zwembad en de gratis sport- en animatieactiviteiten beleven zij de tijd van hun leven.

Zelf komt u helemaal tot rust in de heerlijke sauna’s, spa’s en stoombaden of met een heerlijk drankje op het terras. Huur fietsen op het park om het eiland te verkennen. In nabijgelegen dorpjes zoals Hollum en Nes, vindt u onder andere musea, oude kerken en een verscheidenheid aan winkels. Bent u in voor meer actie?
=> voor meer informatie, beschikbaarheid en prijzen 

2. LARGO Villa Texel De Koog / Texel

1001Vakantieparken

 Texel is één van de mooiste eilanden van Nederland. Vlakbij de mooie badplaats de Koog liggen de luxe, ruime villa’s van Largo Villa Texel. Aan alles is gedacht: een tuin met terras en een ruime woonkamer. Heb je zin om uitgebreid te koken? Ga lekker aan de slag in de keuken met moderne apparatuur. Of lekker met een drankje uitrusten in je eigen villa in een rustige omgeving. Dat is wel zo fijn na een actieve dag op het water. En de volgende dag fietsen met het hele gezin of wandelen in de mooie natuur. Het kan allemaal. Mooie stranden en uitgestrekte natuur Het allerfijnste van deze plek is zonder twijfel de afwisseling. De gezellige dorpjes van Texel hebben allemaal hun eigen sfeer. Ze zijn zeker een bezoek waard. En altijd die mooie natuur.
=> voor meer informatie, beschikbaarheid en prijzen 

1.Villapark Buytenveldt Texel

Top 5 Vakantieparken op de WaddeneilandenDit vakantiehuis staat aan de rand van het dorp Cocksdorp. Het ligt op enkele minuten van het strand omringt door natuur. Op steenworpafstand van de duinen en het bos. In de buurt vind je ook  winkels en restaurants. Vanaf de villa heb je direct aansluiting op verschillende wandel- en fietsroutes.
het vakantiehuis staat op een klein park. Alle vakantiehuizen zijn zeer luxe ingericht en zijn dan ok met 5 sterren gewaardeerd. Hier ontbreekt het je aan niets.  Alle vakantiehuizen hebben een luxe woonkeuken Zowel  binnen als buiten  treft u een sfeerhaard aan. Van de drie slaapkamers hebben er twee een eigen badkamer. Als slagroom op de taart zijn de vakantiehuizen ook nog voorzien van een sauna.

=> voor meer informatie, beschikbaarheid en prijzen 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.