in de meivakantie op vakantie naar het buitenland

In de meivakantie op vakantie naar het buitenland.

Kun je in de meivakantie op vakantie naar het buitenland. Onze verwachting uit het vorige blog dat het reisadvies van de Rijksoverheid zal worden verlengd is uitgekomen. Minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge hebben op 23 maart 2021 onder andere daarover een persconferentie gegeven. De vraag of je in de meivakantie op vakantie naar het buitenland kunt is daarin duidelijk beantwoord.

Advies Rijksoverheid over in de mei vakantie op vakantie in het buitenland

Tot voor deze persconferentie was het advies van de rijksoverheid om in ieder geval niet voor 15 april 2021 op vakantie naar het buitenland te gaan. De minister-president gaf tijdens de persconferentie aan dat Nederland in hetzelfde schuitje zit als de buurlanden. Nederland is wat dat betreft geen eiland. Zo zijn bepaalde delen van Frankrijk alweer in een strenge lockdown gegaan. Daar mag je nu niet verder dat 10 kilometer van je eigen huis reizen. Daarnaast is in Duitsland ook de lockdown weer verlengd, terwijl de besmettingscijfers daar beduidendlager zijn dan bij ons. Vanwege deze situatie heeft het kabinet dus besloten om het reisadvies te verlengen tot en met zaterdag 15 mei 2021.

De Rijksoverheid adviseert thans om in ieder geval niet voor 15 mei 2021 op vakantie naar het buitenland te gaan. Voorts wordt geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven en alleen naar het buitenland te reizen als het noodzakelijk is. Het dringende advies is dus om tijdens de meivakantie in Nederland te blijven en niet op vakantie te gaan naar het buitenland. Gelet op de besmettingscijfers zie ik niet in dat het reisadvies voor de komende zomer zal worden aangepast.

Huidige maatregelen

De huidige maatregelen tegen het coronavirus worden met drie weken verlengd tot en met dinsdag 20 april 2021. Deze zullen naar mijn verwachting pas worden versoepeld zodra alle 60-plussers en alle personen met een onderliggend ziektebeeld zijn ingeënt. Daarmee is het, mits u zich aan de regels houdt, nog steeds mogelijk om in Nederland op vakantie te gaan.

Het is nog steeds mogelijk om binnen Nederland op vakantie te gaan. De reisbewegingen moeten wel zoveel mogelijk worden beperkt. Ook op de plaats van bestemming. Een klein voordeel ten opzichte van vorige week is dat de avondklok pas om 22.00 uur ingaat. Bedenk wel dat de meeste zwembaden en wellness faciliteiten nog steeds gesloten zijn. Daarnaast blijven de algemene matregelen natuurlijk van kracht.

Vakantieparken

Het is nog steeds mogelijk om met uw eigen gezin een vakantiehuis op een vakantiepark te huren. Dit is ook mogelijk voor een groep mensen die op hetzelfde adres wonen. Zij kunnen ook een vakantieverblijf huren. Op een dergelijk verblijf gelden natuurlijk ook de algemene maatregelen. Het is tot nu toe in een vakantiehuis dus ook niet mogelijk om meer dan 1 persoon te ontvangen. Het is altijd fijn om de dagelijkse sleur te doorbreken en op gezette tijden te gaan genieten van uw rust. 1001Vakantieparken biedt u daarom verschillende vakantieparken aan waar u heerlijk tot rust kunt komen en van de natuur kunt genieten. Zo kunnen wij de navolgende vakantieparken van harte aanbevelen.

Marinapark Volendam

In de meivakantie op vakantie naar het buitenland. Oer-Hollandse gezelligheid Traditionele klederdracht, houten huizen, gerookte paling, boten en klompen. Nergens in Nederland komen zoveel oer-Hollandse tradities samen als in Volendam. Vanuit de hele wereld komen hier elke dag duizenden mensen de sfeer proeven en genieten van de gezelligheid. Geheel opgetrokken in de typisch Volendamse bouwstijl ligt – direct naast het dorp – Marinapark Volendam. Je verblijft er in een comfortabele geschakelde  vakantiewoning met – naar keuze – zicht op het IJsselmeer. Vanuit je woning loop je zo de beroemde “dijk” op waar het met de vele terrasjes, souvenirwinkels en een bonte mengeling toeristen altijd een gezellige boel is. Vergeet daar ook zeker niet een foto in klederdracht te laten maken. Op het park vind je o.a. een kleine supermarkt en een zwembad. Vanaf het park ben je met de bus binnen 20 minuten in het centrum van Amsterdam en ook de bollenvelden, kaasmarkten en molens in de directe omgeving zijn een ware attractie. Geniet van een paar dagen op en top Holland in Marinapark Volendam!

 

Parc De IJsselhoeve

Parc de IJsselhoeve vindt u aan in het pittoreske Nieuwerkerk aan den IJssel in de provincie Zuid-Holland. De waterrijke omgeving van het park is prachtig voor een vakantie in eigen land. De groene omgeving met vele uitgestrekte weilanden, veengebieden en water zijn een oase van rust. Maar de levendige stad Rotterdam is nabij en zeer geschikt voor een dagje shoppen of een cultureel uitstapje. Geliefd onder onze bezoekers is het verwarmde buitenzwembad met apart peuterbad, waterpret voor jong en oud. De kinderen vermaken zich met activiteiten van het enthousiaste animatieteam, in de speeltuin of op het sportveld. Wanneer u een keertje geen zin heeft om te koken kunt u aanschuiven in ons restaurant voor een goed verzorgde maaltijd. Beleef een ontspannen vakantie in Nederland

 

In de meivakantie op vakantie naar het buitenland.Huur een vakantiewoning bij Parc de IJsselhoeve nabij Rotterdam en geniet van een heerlijke vakantie in de natuur maar dichtbij een bruisende stad. De vakantiewoningen van Parc de IJsselhoeve bieden plaats aan maximaal 6 personen. De relatief nieuwe vakantiewoningen zijn modern maar stijlvol ingericht en voorzien van diverse gemakken. Zettel uzelf op de loungebank en kijk uw favoriete programma op de flatscreen tv. In de strak afgewerkte badkamer bevinden zich een douche, wastafel en toilet. Op het ruime perceel van uw vakantiewoning is een zonnig terras met tuinset en parasol waar u kunt genieten van een ontbijtje buiten terwijl u uitzicht heeft op het vele water dat ons vakantiepark omringd. Parc de IJsselhoeve zal u zeker aangenaam verrassen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

preloader