Meivakantie in het buitenland

Iedereen weet dat het coronavirus in de wereld heerst. De vraag is of je in de meivakantie nog naar het buitenland op vakantie kunt. In mijn bericht van 3 maart 2021 ” Vakantie in Nederland” kwamen we  tot de conclusie dat je, ondanks het coronavirus, best in Nederland op vakantie kunt. Daarbij hebben we aangegeven dat je onderweg en ook op de plaats van bestemming aan de coronaregels dient te houden. Maar hoe zit het nu eigenlijk met een meivakantie in het buitenland.

Advies Rijksoverheid

covid besmettingDe Rijksoverheid adviseert tot nu toe om in ieder geval niet voor 15 april 2021 op vakantie naar het buitenland te gaan. Voorts wordt geadviseerd om  zoveel mogelijk thuis te blijven en alleen naar het buitenland te reizen als dat noodzakelijk is. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Op dit moment is het nog niet duidelijk of dit advies wordt verlengd. De rijksoverheid geeft reisadviezen af. Een reisadvies heeft een landkaart met een kleurcode. De code is groen, geel, oranje of rood. De kleurcode geeft een idee van de veiligheidsrisico’s, de gezondheidsrisico’s en de coronamaatregelen in een land of gebied. De kleuren betekenen het volgende:
– groen: u kunt reizen
– geel: let op er zijn risico’s
– oranje: alleen noodzakelijke reizen
– rood: niet reizen

Verwachting

U ziet dat op bovenstaande kaart geen enkel land groen of geel is gekleurd.  Dit onderschrijft nog eens het advies van de Rijksoverheid om alleen naar het buitenland te reizen wanneer dat echt noodzakelijk is. Het op vakantie gaan naar het buitenland is niet echt noodzakelijk. Het aantal positief geteste personen loopt op. Het reproductiegetal (het getal dat aangeeft hoeveel personen gemiddeld door een besmet persoon worden besmet) staat nog boven de 1. Onze verwachting is dat het reisadvies van de Rijksoverheid dan ook  zal worden verlengd tot na de meivakantie. Voor iedereen die graag met de meivakantie in het buitenland op vakantie wil is dit natuurlijk een tegenslag. Gelukkig kunnen we nog wel in Nederland op vakantie.

Vakantie in Nederland

U mag binnen Nederland op vakantie mits u zich aan de gestelde regels houdt. De reisbewegingen moeten zoveel mogelijk worden beperkt. Ook op de plaats van bestemming.  De restaurants en cafés zijn tot nu toe (22 maart 2021) gesloten. U kunt wel eten bestellen en afhalen. Op de site van de aanbieders kunt u zien hoe dat is geregeld. Ook de zwembaden en de meeste wellness faciliteiten zijn gesloten. Bovendien is op dit moment de avondklok nog geldig. Daarnaast blijven natuurlijk de algemene maatregelen van kracht, zoals die door de overheid zijn vastgesteld. Voor de algemene maatregelen verwijs ik u naar de website van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/basisregels.


Vakantieparken

Het is in deze tijd goed mogelijk om met uw eigen gezin een vakantiehuis op een vakantiepark te huren. Dit is ook mogelijk voor een groep mensen die op hetzelfde adres wonen. Zij kunnen ook een vakantieverblijf huren. Op een dergelijk verblijf gelden natuurlijk ook de algemene maatregelen. Het is tot nu toe in een vakantiehuis dus ook niet mogelijk om meer dan 1 persoon te ontvangen. Het is altijd fijn om de dagelijkse sleur te doorbreken en op gezette tijden te gaan genieten van uw rust. 1001Vakantieparken biedt u daarom verschillende vakantieparken aan waar u heerlijk tot rust kunt komen en van de natuur kunt genieten. Zo kunnen wij de navolgende vakantieparken van harte aanbevelen.

Buitenplaats in den Olden Bongerd Winterswijk

1001Vakantieparken
1001Vakantieparken
1001Vakantieparken
bongerd 2
bongerd 3
Winterswijk bongerd
previous arrow
next arrow

 Dit rustig gelegen en ruim opgezette park ligt in het oosten van Gelderland, nabij de Duitse grens. De langste fietsroutes van Nederland voeren u hier door het afwisselende landschap van bossen, vennen en heuvels. In het park staan de comfortabele 4-6 persoons bungalows en woonboerderijen, allen vrij gelegen in de natuur. Op korte afstand van het park liggen diverse recreatiegebieden met zandstranden en recreatieplassen. Door de kleinschalige opzet van het park zullen met name rust-, wandel- en fietsliefhebbers zich op Buitenplaats In Den Olden Bongerd thuis voelen.

=> voor meer informatie, beschikbaarheid en prijzen

Boomhiemke Hollum

1001Vakantieparken
1001Vakantieparken
1001Vakantieparken
boomhiemke-2
boomhiemke-3
boomhiemke-4
previous arrow
next arrow

 Eindeloos genieten van een onvergetelijke ervaring. De meeuwen zweven in de grenzeloze lucht boven de zee, de wind in uw haar: op de boot komen de vakantiekriebels u al tegemoet. Laat het vasteland met overvolle agenda’s en afspraken achter u en ervaar het ultieme eilandgevoel op Ameland. Gelegen op misschien wel het mooiste stukje van dit Waddeneiland ligt Vakantiepark Boomhiemke, een modern familiepark waar het voor zowel jong en oud eindeloos genieten is. Huur fietsen op het park om het eiland te verkennen. In nabijgelegen dorpjes zoals Hollum en Nes, vindt u onder andere musea, oude kerken en een verscheidenheid aan winkels. Bent u in voor meer actie?

Noordzee Residence Kamperland

1001Vakantieparken
1001Vakantieparken
1001Vakantieparken
Noordzee Résidence De Banjaard
Banjaard-2
banjaard -3
previous arrow
next arrow

Genieten aan de Noordzeekust. Op een prachtige locatie, direct aan het Noordzeestrand en vlak bij de Oosterschelde en het Veerse Meer, vindt u Noordzee Résidence. De Banjaard. Een ruim opgezet vakantiepark met uitstekende faciliteiten. Een duik in het zwembad, een balletje slaan op de tennisbaan of genieten van lekker eten en drinken op het terras van het parkrestaurant, vervelen is er hier niet bij. Ook de omgeving biedt volop mogelijkheden voor een dagje uit. Van shoppen in Middelburg tot de spetterende attracties en zeedieren van het nabijgelegen Deltapark Neeltje Jans: voor jong en oud is er genoeg te beleven. Strandliefhebbers zijn binnen 5 minuten lopen op het Banjaardstrand; al meerdere jaren het schoonste en mooiste strand van Nederland. Bovendien is het onderscheiden met een Blauwe Vlag, een Europees keurmerk voor schone en veilige jachthavens en stranden.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

preloader