Vakantie in Nederland

Vakantie in Nederland…. kan dat wel?

 

Nu het coronavirus zich in Nederland en in vele andere landen heeft verspreid, stellen velen zich de vraag of je nog wel in Nederland op vakantie mag. Kan dat wel?

Advies Rijksoverheid

De Rijksoverheid adviseert om in Nederland te blijven en niet op reis te gaan. Alleen bij ernstige familieomstandigheden of werk dat echt niet uitgesteld kan worden en waarbij de fysieke aanwezigheid absoluut vereist is mag naar het buitenland afgereisd worden.
(bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-vakantie)

Vakantie in Nederland

Binnen Nederland mag u op vakantie mits u zich aan de gestelde regels houdt. Gaat u op vakantie beperk dan de reisbewegingen zoveel mogelijk, ook op de plaats van bestemming. Bedenk dat de restaurants en cafés tot nu toe (3 maart 2021) gesloten zijn. Vaak kunt u wel eten bestellen en afhalen. Kijk op de site van de aanbieders hoe dat is geregeld. Ook zullen de zwembaden en de meeste wellness faciliteiten gesloten zijn. Bovendien is op dit moment de avondklok nog geldig. Daarnaast blijven natuurlijk de algemene maatregelen van kracht, zoals die door de overheid zijn vastgesteld. Voor de algemene maatregelen verwijs ik u naar de website van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/basisregels.

Vervoer naar de vakantie bestemming

Het openbaar vervoer

Vakantie in NedelandHet openbaar vervoer is uitsluitend voor noodzakelijke reizen. Daarbij hoort niet het reizen naar een vakantiebestemming mocht u toch met het openbaar vervoer reizen houdt dan rekening met uw reistijd en dat sommige bussen of treinen vol zijn. Neem extra reistijd in acht om niet in een volle bus of trein te hoeven stappen. Denk goed na of u wel met het openbaar vervoer wilt reizen. Aan het reizen in het openbaar vervoer zijn extra maatregelen verbonden. Naast de hierboven al genoemde algemene maatregelen dient u zich aan de navolgende regels te houden:
volgt u de looproutes van het ov-bedrijf, houdt u op een roltrap 4 treden afstand van andere reizigers, stap met maximaal 2 mensen in de lift, houdt zoveel mogelijk  1,5 meter afstand van anderen, het dragen van een mondkapje is in het openbaar vervoer verplicht voor reizigers van 13 jaar en ouder en dit geld ook in de stationshal, op de perrons en bij de haltes.

Met de auto

Vakantie in Nederland

Als u met auto reist, gelden de hierboven omschreven algemene maatregelen. Neem bij voorkeur geen mensen van buiten uw eigen huishouden mee. Kinderen tot en met 12 jaren oud tellen niet mee. Draag in de auto een mondkapje als uw medepassagiers geen huisgenoten van u zijn.

Vakantieparken

Het is in deze tijd goed mogelijk om met uw eigen gezin een vakantiehuis op een vakantiepark te huren. Dit is ook mogelijk voor een groep mensen die op hetzelfde adres wonen. Zij kunnen ook een vakantieverblijf huren. Op een dergelijk verblijf gelden natuurlijk ook de algemene maatregelen. Het is tot nu toe in een vakantiehuis dus ook niet mogelijk om meer dan 1 persoon te ontvangen.

Al met al kan bovenstaande vraag: “Vakantie in Nederland…. kan dat wel?” worden beantwoord met een ja, mits u zich aan de gestelde maatregelen houdt.
Het is altijd fijn om de dagelijkse sleur te doorbreken en op gezette tijden te gaan genieten van uw rust. 1001Vakantieparken biedt u daarom verschillende vakantieparken aan waar u heerlijk tot rust kunt komen en van de natuur kunt genieten. Zo kunnen wij de navolgende vakantieparken van harte aanbevelen.

Vakantiepark It Wiid

Vakantieparken in Friesland

Een perfecte combinatie van water en natuur. U slaat de deuren van uw bungalow open en kijkt uit over de glinsterende Friese meren. Een bootje dobbert bij uw eigen aanlegsteiger en u ziet surfers en andere watersporters hun kunsten vertonen. Klinkt dit u als muziek in de oren? Dan zit u op het Friese Vakantiepark It Wiid helemaal goed. Neem uw eigen boot mee en leg aan bij uw woning of in de jachthaven. Of huur een kano, sloep, zeilboot of surfplank en verken de omliggende meren. Ook naast de watersport heeft de omgeving veel te bieden: rond het park ligt een enorm fietsroutenetwerk, het bijzondere Nationaal Park De Alde Feanen is vlakbij en in Leeuwarden en Heerenveen kunt u gezellig winkelen. Met de kinderen is een dag in dierentuin AquaZoo Friesland zeker een aanrader. Ontspanning of avontuur, natuur of cultuur … Friesland heeft het allemaal!
=> voor meer informatie, beschikbaarheid en prijzen

Buitenhof De Leistert

Vakantie in Nederland

Een heerlijke tijd in de natuur van Limburg. In het hart van Limburg en grenzend aan de Maas ligt Buitenhof De Leistert. Tijdens een verblijf in een van de luxe vakantieboerderijen in authentieke Limburgse stijl verveel je je geen moment. Het subtropisch zwembad mét buitengolfslagbad zorgt voor urenlang spetterplezier. Wie liever op het droge blijft, kan zijn energie kwijt op het adventure sportveld of de fietscrossbaan. En de kleintjes? Die vervelen zich geen moment in de indoor speeljungle. Terwijl jij vanuit restaurant La Selva Food & Drinks een oogje in het zeil houdt. Echte aanraders zijn ook de Nationale Parken De Groote Peel en Meinweg en natuurgebied Leudal.
=> voor meer informatie, beschikbaarheid en prijzen

Strandpark Duynhille

Genieten aan de Zuid-Hollandse kust Pal achter de duinen van het Zuid-Hollandse Ouddorp aan Zee verrijst het mooie Strandpark Duynhille: een uniek park op een toplocatie, namelijk op loopafstand van het uitgestrekte Noordzeestrand. Hier geniet u van een heerlijke vakantie tijdens een verblijf in een van de stijlvolle duinbungalows. De jongste gasten vermaken zich hier prima met de vele activiteiten en de Kids Club. En heeft u zin in een dagje uit? Huur een fiets op het park en ontdek de waterrijke omgeving van Ouddorp. Met zijn levendige dorpskern, gezellige boetiekjes, smaakvolle restaurants en zonovergoten terrassen, viert het vakantiegevoel hier hoogtij. Het nabij gelegen Westerduinpad strand heeft een Blauwe Vlag, een Europees keurmerk voor schone en veilige jachthavens en stranden.

=> voor meer informatie, beschikbaarheid en prijzen

Mocht geen van de bovenstaande vakantieparken u aantrekken of mocht het niet geheel uw keuze zijn dan biedt 1001Vakantieparken u nog vele vakantieparken en vakantiehuizen in binnen- en buitenland aan. Kijk op onze website en laat u verrassen door het veelzijdige aanbod.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

preloader